Alberto Stegeman


Spraakmakende presentator die graag misstanden en onrecht aan de kaak stelt.

Alberto Stegeman studeerde af aan de School voor de Journalistiek. Nadat hij schreef voor het Parool en het ANP, maakte hij de overstap naar de tv. Stegeman is vooral bekend vanwege zijn werkzaamheden als undercoverjournalist, waarin hij infiltreert in allerlei illegale en duistere werelden. Al meerdere malen hebben zijn onderzoeken geleid tot spraakmakende onthullingen.

Eerlijk en doortastend

Door zijn journalistieke achtergrond en interesse in de wereld, weet Stegeman precies wat er speelt in onze samenleving. Hier maakt hij zijn publiek graag van bewust. Daarnaast hij heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en is hij niet op zijn mondje gevallen. Niet alleen tijdens tv-uitzendingen, maar ook op congressen en seminars gaat Stegeman geen uitdaging uit de weg. In combinatie met zijn enorme kennis, maakt hem dit een krachtige en enerverende spreker.

Noordkaap TV Producties

Met zijn in 1998 opgerichte bedrijf Noordkaap TV Producties produceerde Stegeman uiteenlopende programma’s. Zo bracht hij onder de naam ‘Oerend Hard’ dorpsfeesten in Nederland in beeld. Daarna volgden nog tal van andere programma’s, variërend van realityseries tot spraakmakende documentaires. Het programma ‘De Regiopolitie’ werd in 2000 verkozen als beste documentaire over seksueel geweld.

Geen blad voor de mond

Bij het grote publiek is Stegeman vooral bekend vanwege zijn programma’s ‘Undercover in Nederland’ en ‘Red mijn vakantie’. Samen met Rob Geus neemt hij het in ‘Red mijn vakantie’ op voor vakantiegangers met allerhande problemen. Hierbij rust het ijzersterke duo niet voordat er een oplossing is gevonden.

Wilt u Alberto Stegeman boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.