Confessions van een hotelmedewerker


“Het lijkt zo’n keurig hotel, met z’n gesteven lakens, smetteloze uniformen en chique lobby. Maar schijn bedriegt en goed ook. Zodra ik het do not disturb-bordje zie hangen en er een stelletje naar binnengaat, weet ik al dat ik daar de boel weer flink mag ontsmetten. Zo vind ik regelmatig een gevuld condoom onder het bed. Ook deinzen vrouwen er niet voor terug om hun met bloed doordrenkte tampon in the heat of the moment in een hoekje te gooien. De keren dat ik kokhalzend een kamer heb schoongemaakt, zijn bijna niet te tellen. Maar ik geef toe: ook ik ben niet bepaald vrij van onbesproken gedrag. Niemand van mijn collega’s trouwens. Mijn manager duikt zo ongeveer met iedere gewillige collega het bed in en op personeelsfeesten gaat het er ontzettend wild aan toe. Al die overdag zo keurige obers en al die dienstbare kamermeisjes: ze gaan allemaal los met elkaar, en plein public. En ik moet bekennen dat ik me ook niet altijd kan inhouden. Een leuke collega heeft me inmiddels al een paar keer alle hoeken van het hotel laten zien en ook de bezemkast is geen onbekend terrein voor me. Ach, het ging er toch al ranzig aan toe in het hotel.“