Fatima Moreiro de Melo


Voormalig hockeyster van het Nederlands team. Momenteel is ze een succesvolle pokeraar, presentatrice en zangeres.

Fatima Moreira de Melo maakt sinds oktober 1997 deel uit van het Nederlands Dames Hockey Team. Vanwege haar doelpunten, uitstraling en fanatisme groeit ze al snel uit tot één van de bekendste hockeysters van het team. Met haar team weet Moreira de Melo vele internationale titels te winnen. Zo zijn de hockeysters onder andere een aantal keer de beste van Europa, de beste van de wereld en veroveren ze een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen.

Ambitieus type

Niet alleen tijdens het hockeyen is de vice-captain erg gedreven, ook op andere gebieden is Moreira de Melo erg ambitieus. In 2006 studeert ze af als meester in de rechten. Ook presenteert ze een aantal programma’s voor TALPA. Daarnaast is ze drie jaar lang het gezicht van de Rabobank, waarvoor ze in vele commercials te zien is.

Leven na de sport

In januari 2009 wordt bekend dat Moreira de Melo stopt met hockeyen. Ze heeft dan 256 officiële interlands gespeeld, waarbij ze 35 doelpunten heeft gemaakt. Ook nam ze in totaal drie keer deel aan de Olympische Spelen. Na haar hockeycarrière speelt Moreira de Melo drie maanden een gastrol in de soap ‘Onderweg naar Morgen’. Verder zingt ze op diverse gelegenheden en ontwerpt ze voor haar sponsors Le Coq Sportif en ZINZI respectievelijk een kleding- en een sieradenlijn.

Nieuwe uitdagingen

Ook in het pokeren vindt Moreira de Melo een uitdaging. En dit doet ze niet onverdienstelijk. Als speler van Team PokerStars reist ze de hele wereld over om deel te nemen aan diverse toernooien. In 2012 doet Moreira de Melo in 2012 mee aan ‘Expeditie Robinson’ en ook hier blijkt ze een echte winnaar te zijn. Verder is Moreira de Melo een populaire gastspreker. Ze vertelt onder andere over doorzettingsvermogen, het belang van teambuilding en het bereiken van de top.

Wilt u Fatima Moreira de Melo inhuren voor uw seminar, congres of andere bijeenkomst? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.