Frederik Brom


Man over vrouw

Wat weten mannen over vrouwen? We vragen het aan Frederik Brom; nog tot 19 mei te zien in Julia’s Tango.

Naam: Frederik Brom
Geboren: 21/02/1975
Speelt: de man van Peggy Vrijens in Julia’s Tango.
Presenteert: vanaf 13 april het televisieprogramma The Phone.
Privé: Frederik is getrouwd met Nienke Römer. Samen hebben ze een dochter, Nele, van drie.

Hoe hebben Nienke en jij elkaar ontmoet?
“In 2002 speelden we elkaar geliefden tijdens de voorstelling Kleine Luyden. We hadden een grote liefdesscène die steeds langer werd.”

Hoe houd je het leuk?
“Relatie is een werkwoord, zegt Nienke altijd. Een vreselijke uitdrukking, maar ik zeg het ook wel eens voor de grap tegen een vriend. Ja jongen, relatie is een werkwoord.”

Waarover lieg je?
“Over verkeersboetes. Daarvan komen er elke maand teveel binnen. Vaak zijn het lullige bekeuringen, maar laatst werd ik aangehouden en kreeg ik er eentje van € 150,- Ik wist dat Nienke boos zou worden, dus ik had hem snel in mijn jaszak gedaan. Zo, daar kom ik mooi mee weg dacht ik nog. Totdat ze een paar dagen later op zoek was naar kleingeld. Kijk eens in mijn jas, zei ik achteloos. Toen was ik er natuurlijk gloeiend bij.”

Wat snap je niet aan vrouwen?
“Dat ze altijd alles op zichzelf betrekken. Als ik zeg dat ik zin heb om alleen naar de bioscoop te gaan, dan heb ik zin om alleen naar de bioscoop te gaan. Dan bedoel ik niet dat ik je niet meer leuk vind.”

Voor wie ga je een blokje om?
“Voor niemand. Face your fears zeg ik altijd. Angsten moet je juist met open gezicht tegemoet treden, dan gebeurt er nog eens wat.”

Wat is het grootste vooroordeel over jou?
“Mensen zien mij vaak als macho, terwijl die kant is mij maar heel klein vertegenwoordigd is. Ik zei bijvoorbeeld dat ik voor mijn dertigste een kind wilde. Niemand geloofde dat. Ik ben toen met actrice Juul Vrijdag een weddenschap aangegaan. Inzet: een paar dagen naar een eiland. Ze moet me nog steeds meenemen.”

Met welk cadeau moet je nooit aankomen bij een vrouw?
“Toen ik zestien was en op vakantie ging wilde ik iets leuks meenemen voor mijn vriendinnetje. Ik vond het al eng om erover na te denken, laat staan om iets te kopen. Elk idee vond ik niet leuk genoeg. De tijd verstreek en op de valreep kocht ik een schelp bij een kiosk. Toen zij mij na de vakantie vol trots een mooie Zippo aansteker overhandigde, voelde ik me best lullig met m’n schelp.”

Een vrouw heeft veel sekspartners gehad: stoer of afknapper?
“Zeker geen afknapper. Seksualiteit hoort bij het leven. Er is niets mis met een beetje hoeren en snoeren.”

Wanneer maakt een vrouw je onzeker?
“Jaloezie heeft meer met jezelf te maken dan met iemand anders. Toen Nienke en ik nog niet zo lang samen waren ging zij stappen met vriendinnen. Het werd steeds later en in mijn hoofd had ze al met de hele kroeg gezoend. Ik lag de hele nacht wakker en toen ze thuiskwam deed ik net alsof ik sliep. Chagrijnig stond ik twee uur later op en toen ze vroeg waarom ik al om zeven uur naar m’n werk ging, zei ik dat ik ’t druk had.”

Wat willen vrouwen maar niet begrijpen?
“Dat je mannen niet kunt veranderen. Niet wezenlijk in ieder geval.”

Vind je slimme vrouwen bedreigend?
“Nee, helemaal niet. Een vrouw moet wel wat te vertellen hebben. Ik heb geen standaardtype vrouw waar ik op val, maar de gemeenschappelijke deler van m’n exen was wel dat ze intelligenter waren dan ik. Ik houd van vrouwen die goed kunnen formuleren.”

Vrouw over man
Fleur Brom, de moeder van Frederik

Wat voor type man is Frederik?
“Frederik ziet er heel mannelijk uit. Maar hij heeft ook typisch vrouwelijke eigenschappen. Hij kan heel gevoelig zijn en zich goed inleven in andere mensen. Dit komt ook goed van pas bij zijn werk.”

Wat typeert jullie band?
“We hebben een aantal gemeenschappelijke interesses als kunst, literatuur en muziek. Frederik zegt altijd dat hij het uiterlijk en de slappe grapjes van zijn vader heeft. De intellectuele interesses heeft hij van mij.”

Wat weten weinig mensen van Frederik?
“Hij kan een ongelooflijke passie ontwikkelen voor iets. Hij is er dan veel mee bezig en kan er zelfs over dromen. Ik herken dat wel bij mezelf.”

Wat is lastig aan Frederik?
“Toen Frederik veertien was ging hij naar kostschool. Wij konden hem de discipline die hij nodig had voor de HAVO niet bijbrengen. Ik vond het vreselijk, maar er viel tegelijkertijd een last van mijn schouders.”

Wat is typisch Frederik?
“Hij kan er vreselijk nonchalant bijlopen. Koop toch eens wat nieuws denk ik dan.”

Geef een antwoord