Henkjan Smits


Eén van de meest bekende en spraakmakende talentscouts van ons land.

Al vanaf zijn tienerjaren speelt Henkjan Smits in diverse bands. Op 20-jarige leeftijd richt hij zijn eigen band op, genaamd ‘No Holding Back’. Als zanger en gitarist toert hij door heel Europa en verzorgt hij samen met zijn bandleden ruim 100 optredens per jaar. Daarnaast blijkt Smits een kei te zijn in het regelen van optredens. De stap naar een eigen boekingskantoor is hiermee snel gezet. Daarnaast verzorgt Smits in de jaren ’80 het management van een aantal Nederlandse bands.

Talentvolle manager

Vanaf begin jaren ’90 vervult Smits verschillende managementfuncties bij diverse platenmaatschappijen. Hier draagt hij bij aan de successen van bands als Kane, Volumia! en Total Touch. Mede door zijn succes als manager en talentscout wordt Smits in 2002 gevraagd als juryvoorzitter van het tv-programma ‘Idols’, waarbij gezocht wordt naar groot muzikaal talent.

Spraakmakende presentator

Na het enorme succes van ‘Idols’ vervult Smits twee seizoenen lang de rol van vaste vervanger van Albert Verlinde bij het tv-programma ‘RTL Boulevard’. Smits doet het goed op tv en hij weet uit te groeien tot allround presentator. Zo presenteert hij onder andere ‘X-factor’, ‘Het Beste Idee van Nederland’, ‘Holland’s Got Talent’, ‘De Nieuwe Uri Geller’ en ‘Het Zullen Je Ouders Maar Zijn’. Ook wordt Smits regelmatig gevraagd om zijn mening te geven in programma’s als ‘Mannen van een Zekere Leeftijd’.

Inspirerende coach

Tegenwoordig staat Smits voornamelijk op het podium als spreker, dagvoorzitter en (bedrijfs)coach. Daarnaast verzorgt hij workshops en lezingen. Hij adviseert mensen in het bedrijfsleven onder andere over bewustwording van hun imago en het verkrijgen van de ‘Business X-Factor’. Volgens Smits is succes voor iedereen weggelegd. ‘Iedereen heeft in bepaalde disciplines de X-factor, maar je moet wel eerst ontdekken wie je werkelijk bent en tot wat je in staat bent.’

Wilt u Henkjan Smits boeken voor uw bijeenkomst? Neem dan gerust contact op met onze accountmanagers. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.