Wat de boer niet kent…


Zondagavond is mijn avond. Met behulp van onze supersonische afstandsbediening heb ik mijn favoriete programma Boer Zoekt Vrouw al gereserveerd en vriendlief krijgt gedurende dat uur een spreekverbod opgelegd, zodat ik geen enkele anekdote hoef te missen.

En het programma hééft wat hilarische momenten. Zoals ijskoningin Annemarie en hork Adriaan die samen naar het romantische Cyprus gingen, het eiland waar de Griekse godin Aphrodite aanspoelde. De godin van de liefde en de schoonheid nog wel.

Omdat Annemarie en Adriaan in voorgaande afleveringen niet overliepen van enthousiasme voor elkaar, moeten ze maar een handje worden geholpen. Zo moet de redactie gedacht hebben. Niet wetende dat Adriaan net zo lief naar de tegelboer ging om tegeltjes te kijken in plaats van naar één van de bekendste ruïnes die Cyprus rijk is.

Achteraf gezien was Annemarie vast veel liever met die lieve Harry op pad gegaan. De keuze om met Adriaan van het eiland te ‘genieten’ was namelijk louter tactisch: “Harry ken ik al en Adriaan nog niet.” Dat klopt en in het programma bleek dat Adriaan afgezien van de omgang met vrouwen, nog wel meer dingen niet kende. Een aubergine bijvoorbeeld.

Boerin Annemarie leek bij een temperatuur van dertig graden Celsius wel wat te ontdooien en was zelfs sympathiek te noemen. En een knecht op de boerderij is natuurlijk nooit weg, dus zo nu en dan polste ze de ‘gevoelens’ van akelig Adriaan. Annemarie merkte vanuit het niets op dat het best gezellig was, terwijl ze met priemende ogen naar de zee keek. Dat vond Adriaan blijkbaar ook: “We hebben elkaars nummer, dus we kunnen altijd nog eens bellen, of sms’en…”

Annemarie was niet tevreden met dit antwoord en benutte deze opmerking om hem aan het praten te krijgen. “Nou, dat is wel heel koel.” En met een antwoord als “Ja, maar gelukkig schijnt de zon nu weer.” heeft Adriaantje  nog heel wat te leren. Bijvoorbeeld over vrouwen, maar ook een kookboek zou hem niet misstaan. Met aubergine kun je namelijk hele lekkere gerechten maken. En je kunt het nog invriezen ook. Handig voor als je altijd alleen zult blijven.

2 thoughts on “Wat de boer niet kent…

  1. heb de uitzending ook gezien met kromme tenen,de spijker op z’n kop.leuk geschreven.

Geef een antwoord