Erica Terpstra


Voormalig zwemkampioene, staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen tv-programma ‘Erica op reis’.

Erica Terpstra leeft volgens het motto: ‘When in Rome, do as the Romans do’. Iedereen die zij ontmoet, probeert ze dan ook te benaderen met open vizier. In combinatie met haar enorme betrokkenheid voor de samenleving maakt dit haar een heel inspirerende persoonlijkheid. In haar interessante presentatie ‘Alles is Topsport’ legt zij uit hoe de succesfactoren in de sport, de politiek en het bedrijfsleven eigenlijk vergelijkbaar zijn.

Rijk verleden

Zowel in 1960 als in 1964 deed Terpstra mee aan de Olympische Spelen, respectievelijk in Rome en Tokio. In Tokio wist ze zilver en brons binnen te halen. Via de zwemsport is Terpstra de politiek ingerold. Toen ze in een gespreksgroep zat die zich bezighield met het toekomstige sportbeleid in Nederland, werd ze gevraagd om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. In 1977 kwam Terpstra in de Kamer voor de VVD. Met een onderbreking van vier jaar, is ze tot eind 2003 kamerlid gebleven.

Hart voor de samenleving

In oktober 2003 verruilde Terpstra de politiek voor het voorzitterschap van het NOC*NSF. Terpstra was hiermee de eerste vrouw die gekozen werd tot voorzitter. In mei 2010 trad ze officieel af en sinds 2011 houdt ze zich bezig met haar tv-programma ‘Erica op reis’. Voor dit programma gaat ze de hele wereld over en bezoekt ze vele interesse mensen. Ze heeft zelfs de Dalai Lama mogen interviewen.

Kleur geven aan het leven

Positief denken, dat is wat Terpstra doet. Onder het mom van: ‘Leef met passie, leef in het nu’ weet ze mensen tijdens haar presentatie te enthousiasmeren. Met humor en diverse anekdotes vertelt Terpstra haar verhaal. Door haar ruime ervaring als spreker weet zij moeiteloos haar verhaal toe te spitsen op de opdrachtgever. Naast spreker, is Terpstra ook in te huren als dagvoorzitter op congressen en seminars.

Wilt u Erica Terpstra boeken? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers voor de prijzen en haar beschikbaarheid.