Jan Kooijman


Voormalig danser en bekend van diverse succesvolle tv-programma’s.

Bij het grote publiek is Jan Kooijman voornamelijk bekend als presentator en vanwege zijn rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Maar de carrière van Kooijman begon al vele jaren eerder. Na het afronden van de havo, besloot Kooijman een opleiding te volgen aan de dansacademie en hij bleek een groot talent te zijn. Van 2000 tot 2009 maakt Kooijman zijn jongensdroom waar en werkt hij bij het Scapino Ballet als professioneel danser.

Tv-carrière

Ondanks dat Kooijman geniet van het dansen, beseft hij maar al te goed dat een carrière als professioneel danser eindig is. Daarnaast krijgt hij behoefte aan meer eigen inbreng. Zelf zegt hij: “Ik ben ambitieus, ik wil groeien en steeds beter worden. Dat kan alleen als je nieuwe dingen doet.” Wanneer Kooijman eind 2008 gevraagd wordt om te auditeren voor ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, komt er begin 2009 definitief een einde aan zijn werk als danser bij het Scapino ballet.

Veelzijdig talent

Drie jaar lang maakte Kooijman deel uit van de vaste cast van de soapserie. Naast ‘GTST ‘ is Kooijman ook in diverse andere tv-programma’s te zien. Zo presenteert hij onder andere de populaire talentenjacht ‘So You Think You Can Dance’. Zijn achtergrond als danser komt hem hierbij goed van pas. Ook presenteert hij programma’s als ‘Ik kom bij je eten’, ‘Cheat on me’ en ‘Take me out’.

Acteren

Naast presentator, blijft Kooijman actief als acteur. Ook verzorgt hij regelmatig interviews voor ‘RTL Boulevard’ en ‘Life 4 You’. Daarnaast schrijft hij columns voor diverse bladen. En al deze dingen doet hij met veel succes. In 2010 won Kooijman de Televier Talent Award, onderdeel van de Gouden Televizier-Ring. Een jaar later mocht hij de Kids Choice Award in ontvangst nemen.

Wilt u deze sympathieke Jan Kooijman inhuren voor uw congres of seminar? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze accountmanagers.