Maurice de Hond


Nederlandse autoriteit op het gebied van opiniepeilingen. Daarnaast is hij een avontuurlijke en succesvolle zakenman.

Maurice de Hond is in 1971 afgestudeerd als Sociaal Geograaf. Na een korte tijd werkzaam te zijn als wetenschappelijk medewerker, was hij 15 jaar actief als onderzoeker. Sinds 2002 runt De Hond www.peil.nl, een opiniepanel waarmee actuele ontwikkelingen in onze samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. Ook is hij betrokken bij het aantal projecten op het gebied van technologie en media.

Breed inzetbaar

De Hond is Nederlands bekendste opiniepeiler. Niet alleen weet hij ontzettend veel over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, ook heeft hij een enorme technologische kennis. Vanuit zijn ervaring als onderzoeker, marketeer én ondernemer weet hij als geen ander hoe belangrijk technologische ontwikkelingen zijn voor organisaties. Hier vertelt hij dan ook gepassioneerd over.

Actieve presentaties

Zijn grote kennis in combinatie met een enerverende manier van werken, zorgt ervoor dat De Hond een veelgevraagde spreker is. Met zijn interactieve houding weet hij zijn publiek te boeien en actief te betrekken bij zijn presentatie. Daarnaast is hij verbaal erg sterk en weet hij door te dringen tot de essentie van het verhaal. Dit maakt De Hond ook zeer geschikt als dagvoorzitter of discussieleider.

Publicaties

De Hond is niet alleen verbaal sterk, hij weet zijn bevindingen ook goed uit te drukken op papier. Zo publiceert hij regelmatig artikelen. Al tijdens zijn studie schreef hij, samen met Jan Koetsier, zijn eerste boek over de Tweede Woning in Nederland. In 1977 maakte hij een boekje over de bijzondere Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar. Naderhand volgden nog enkele boeken over de verkiezingen. Ook schreef hij twee boeken over de opkomst van het internet en de gevolgen van deze digitale revolutie.

Wilt u Maurice de Hond inhuren voor uw congres of seminar? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij vertellen u graag hoe het boeken van deze inspirerende spreker in zijn werk gaat.